Kristie - 10 / Nov / 2021

Hij komt, hij komt!!

Hij komt, hij komt!!

Deze zaterdag is het zover. De man met de baard op zijn trouwe schimmel laat zich weer in Nederland zien. Dat roept de nodige vreugde op onder onze kinderen. Wij als ouders voelen hierbij nogal eens de nodige stress als het om de aankopen voor Sinterklaascadeautjes gaat. Met deze tips vertel ik je hoe je er een gezellige tijd van kunt maken!

Deze zaterdag is het zover. De man met de baard op zijn trouwe schimmel laat zich weer in Nederland zien. Dat roept de nodige vreugde op onder onze kinderen. Wij als ouders voelen hierbij nogal eens de nodige stress als het om de aankopen voor Sinterklaascadeautjes gaat. Met deze tips vertel ik je hoe je er een gezellige tijd van kunt maken.

Tip nummer 1: stel een budget in, zowel voor pakjesavond als het schoen zetten. Bepaal vooraf hoe vaak je kind in totaal de schoen mag zetten. Bedenk meteen hoe vaak daar een cadeautje in komt. Die andere keren kan een pepernoot of mandarijn ook volstaan. Voor de creatieve ouders, denk ook eens aan een gerichte brief of boodschapje van de man met de baard of van de pieten. Noteer in je agenda wanneer ze ongeveer de schoen mogen zetten. Kijken jouw kids het Sinterklaasjournaal? Dan kun je beter gezellig meekijken om niet voor onnodige verassingen te komen staan.☺️

Tijdens pakjesavond is de spanning vaak hoog onder onze kids. Er zijn allerlei manieren om er een gezellige avond van te maken. Je kunt met een dobbelsteen dobbelen en afspreken dat bijvoorbeeld het cijfer 3 en 6 uitpakken is. Een ander cijfer is dan weer een sinterklaasliedje zingen is. Zo kun je allerlei opdrachten aan een cijfer koppelen. Zelf heb ik vorig jaar een speurtocht voorbereid met foto’s van verschillende plekjes in huis die ze moesten zoeken door middel van een briefje met aanwijzingen. Iedere foto die onze meiden vonden in huis vormde een deel van een puzzel en bracht hen uiteindelijk dichter bij de zakken met cadeaus. Het is ook erg leuk voor de kleinere kinderen om een persoonlijke Sinterklaas videoboodschap te kopen. Dit is erg makkelijk te vinden online. Wel raadzaam om dit deze week nog te doen!


Dan de cadeautjes, zowel schoen al pakjesavond cadeautjes staan bij mij in het teken van duurzaamheid. Daarmee bedoel ik; iets wat lang meegaat, veelal natuurlijke materialen heeft, wat niet achter in de speelgoedkist verdwijnt of bij het plastic. Hierbij vind ik het ook erg belangrijk of het een goede aanvulling is op alles wat ze al hebben.


Mijn moeder geeft mij en mijn zus bijvoorbeeld al jaren een kersthanger voor in de kerstboom.
Mijn verzameling is dan al groot en uniek. Een paar jaar geleden ben ik hiermee voor onze eigen meiden begonnen. Erg leuk, en blijvend. De collectie hangers van Maileg is echt geweldig. Ik heb mijn keuze al gemaakt. Het hertje, beertje en schaats liggen klaar.

Bij Wonder Kindness kan ik mijn hart ophalen voor cadeautjes.
Neem nou bijvoorbeeld de houten speelsetjes van Konges slöjd, perfect voor het fantasierijke kind om doktertje en kappertje mee te spelen. Ook haaraccesoires  van Mimi en Lula zijn hierop een leuke aanvulling. Onze kids zien ons mama’s regelmatig opmaken, dat willen ze vaak nadoen. Geen probleem, Konges slöjd heeft daar een geweldig houten setje voor en voor de echte waaghalzen hebben we Rosa jou. Van enkele stuks tot complete pakketten. Leuk om samen te geven met een tasje, toilettasje van Mimi & Lula.

Hebben jullie great pretender al gespot? De toverstafjes, en unicorn haarbanden zijn geweldig om mee te verkleden. Liever wat creatiefs? Primo verleent zich perfect om lekker bezig te zijn met de motoriek. Verf, klei, wasco het is er allemaal.

 

Oh en kennen jullie die kleurrijke, magnetische vormpjes al waar kinderen eindeloos mee kunnen bouwen en creëren? ‘Magna Tiles’ genaamd. Erg leuk om samen met de way to play autobanen en gekleurde autootjes te combineren.

En dan de sieraden zijn te geweldig bij Kindness, Maddie mijn jongste heeft haar keus al gemaakt. Een ketting met paard of hertje van; ‘ By Melo’.


Nu ik het over dieren heb, Bloomingville heeft een prachtig houten doosje met geweldige nature speeldiertjes in handformaat. De paddenstoelen, bootjes en autootjes zijn ook echt geweldig en lokken uit tot spel.

 

Dan wil ik nog wat vertellen over liewood. Veelal maken zij gebruik van natuurlijke materialen, gegoten in een stijlvol jasje. De houten puzzel boxen in onze collectie zijn geweldig voor het wat jongere kind. Er is keuze uit dino’s, beren en poezen. Liewood staat ook bekend om het gebruik van sillicoon in hun producten. Denk hierbij aan bijtspeelgoed, drinkbekers, puzzels, bordjes, rietjes, lunchboxen, dieren nachtlampjes, spaarpotjes. Maar ook zeker hen knuffeldoekjes , knuffels zijn een welkom Sinterklaascadeautje.


Bij kindness word ik altijd vriendelijk aangekeken door onze schattige poppen van Paola Reina. Met of zonder haar, met een kleding setje of alleen een haarband. Het is er allemaal.
Ook de stoffen poppen ‘Dinkum’ van olli&ella zijn erg leuk. Ze zijn zacht, beweegbaar en kunnen staan als ze hun schoentjes dragen.

Zelf koop ik ook altijd voor ieder kind een boek als Sinterklaascadeautje. Ze zijn hier thuis dol op lezen. Het boek van de Jongen , de mol, de vos en het paard van Charly mackesey hoort in ieder huis thuis. Het is voor jong en oud. Het is een prachtig verhaald over vriendschap, liefde en jezelf zijn.

Verder is er nog veel meer leuks te vinden bij Kindness, kom gewoon lekker en laat je door mij of een van mijn collega’tjes helpen en inspireren bij het verzamelen van de sintcadeautjes.
Liefs,

Kristie

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »